KING Productie

Produceren geïntegreerd met de voorraadadministratie

Flexibele productiemodules die u veel werk uit handen nemen! 
KING productie maakt onderdeel uit van KING Enterprise.

Wat is KING Productie

Met KING Productie beschikt u over flexibele productiesoftware die niet alleen met grondstoffen, halffabrikaten en eindproducten werkt maar ook probleemloos  verpakking, instelkosten, instel-uren, verbruiksmateriaal zoals smeermiddelen en schoonmaakproducten en aanverwante zaken kan verwerken. Hierdoor heeft u per "Productierecept" een totaal beeld wat de opgebouwde kostprijs van het product bedraagt. U ziet niet alleen direct een vergelijk met de in het syteem gehanteerde kostprijzen maar kunt ook kostprijs calculaties doen met verschillende productieaantallen om de productie zo "lean" en efficiënt mogelijk uit te voeren. Onderstaand kunt u nog meer handige tools ontdekken die de KING Productie modules opwaarderen tot een gedegen en tijdbesparende uitbreiding van uw KING bedrijfssoftware!

Functionaliteit

KING Productie zorgt ervoor dat zowel de grondstoffen of halffabrikaten als de geproduceerde eindproducten automatisch in de juiste hoeveelheden worden afgeboekt en opgeboekt in de voorraad. Zo kunt u op elk moment precies zien wat de gevolgen zijn geweest van een uitgevoerde productierun op de voorraad.
Hierdoor is de voorraad beter up to date en kan de inkoop steeds beschikken over de juiste cijfers m.b.t. het bestellen van grondstoffen of halffabrikaten.
U wordt zo nooit meer geconfronteerd met ontbrekende grondstoffen.
Constant handmatig tellen, controleren en bestellen, en  op en afboeken van producten en grondstoffen hoort met King productie voorgoed tot het verleden!

Flexibele productie-recepten

Handige, flexibele productie-tools

KING productie werkt met recepten. Hierbij moet u uiteraard niet alleen aan food-recepten denken maar elk te produceren artikel heeft een eigen recept.
Op dit recept kunt u exact aangeven welke grondstoffen nodig zijn, en welke en hoeveel eindproducten na de productie gereed zijn. Deze recepten zijn zeer flexibel. U kunt ook insteltijd en instelkosten, verpakkingsmateriaal, vulling, en als u dat wilt zelfs slijtage kwijt, zoals bijvoorbeeld vervangingskosten van een mes na elke 2000 producten. De recepten bieden de mogelijkheid PDF technische productbladen te koppelen of een directe link naar bijv. een Excelblad met de complete machine-instelling, foto's van de juist ingestelde temperatuur-unit of wat u maar wilt. Hierdoor kan het productieproces foutloos en soepel verlopen zonder "allerlei extra briefjes" te moeten maken. Alles centraal in King is, zoals u wellicht inmiddels hebt ontdekt, ons stokpaardje!

Bij de productierecepten kunt u ook eenvoudig aangeven of en welke kosten meegenomen moeten worden per eindproduct, per x eindproducten of per productierun. Dit geeft een erg zuiver beeld van de productiekosten.
Waarom dit erg belangrijk kan zijn voor een foutloze en kostenbesparende productie zullen we aan de hand van enkele voorbeelden verduidelijken.


Voorbeeld 1

.
Stel, u moet na elke productierun, ongeacht geproduceerd aantal, de machine behandelen met een dure spuitbus nano-anti-kleefspray. De productieleider geeft wel aan dat er na 200 producten zonder spray machinestoringen kunnen ontstaan door aankleven.
De kosten van deze spuitbus drukken natuurlijk veel zwaarder op een run met 10 producten dan op 180 geproduceerde artikelen. U kunt dan het optimale productieaantal vastleggen in het recept en een grote waarschuwing op de productie-order laten afdrukken over de spraybehandeling en te gebruiken spray.

Voorbeeld 2.


De verpakkingsdoosjes zitten in dikke krimpfolie per 500 op een pallet en niemand zit te wachten op een pallet doosjes die "losgetrokken" is, en waar alle doosjes bij de minste beweging van de heftruck afglijden en door het hele magazijn komen te liggen. In dat geval zou het wenselijk zijn productieruns steeds in veelvouden van 500 te draaien, en dit aantal en de reden vast te leggen in het recept om te vookomen dat er 295 doosjes opgehaald moeten worden met alle gevolgen vandien.

Voorraad direct boeken, perfect inzicht!

"De automatische voorraad op- en afboeking van KING bespaart ons enorm veel tijd en ergernis!"

Wilt u meer weten over Productie? Waarom belt of mailt u ons niet even, we geven u graag vrijblijvend meer informatie!

Bestellingen en inkoopadviezen

Verkooporders na productie

Ook de verkoop heeft meteen een juist inzicht in de aangevulde kant en klare eindproducten en kan bijvoorbeeld snel starten met orders vrijgeven, klanten bellen en backorders uitleveren. Hierdoor kunt u een hoge servicegraad halen naar uw klanten toe en komt u als betrouwbare leverancier te boek te staan. Natuurlijk werkt het voor de "verkoop" ook fijner als ze direct tijdens of na de productie al over deze info kunnen beschikken en de leveringen kunnen voorbereiden. Op deze manier werkt King productie door uw bedrijf heen efficiëntie en daadkracht in de hand!

Optimaliseren productie

Ook meters tape en vulmateriaal, dozen, etiketten en headerkaarten en blisters, of werk derden, zoals bij een externe werkplaats, neemt u indien gewenst mee in het recept. Om optimaal te kunnen produceren waarbij de vaste kosten zo min mogelijk op de productierun drukken kunt u in het recept ook eenvoudig aannames doen om vast te stellen wat een efficiënte afweging is tussen productieaantal en kosten. Vervolgens kunt u dit gevonden getal als "optimale voorkeur" productierun vastzetten, zodat u bij elk recept de optimale aantallen kunt zien om zo "lean" als mogelijk te produceren. Uiteraard kunt u bij speciale bestellingen of spoedorders tussendoor gewoon hiervan afwijken. King laat u dan vanzelf een lager of wellicht zelfs negatief productieresultaat zien!

Geen productie zonder grondstoffen!
Misgrijpen op grondstoffen of halffabrikaten is ontzettend kostbaar en kan tot grote vertragingen leiden, kostbare machine-stilstand, achterstanden, ontevreden klanten, en ontevreden verkopers!
Met King productie zult u hier niet snel tegenaan lopen. King voorziet in de mogelijkheid om bij elke grondstof en elk eindproduct aan te geven op welke advieslijst het moet verschijnen. Bij verkochte verkooporders op eindproducten zal het artikel op de productie-advieslijsten bij de productieleider verschijnen, evt. aangevuld met een gewenste minimum eigen grijpvoorraad. Elke grondstof en niet te vergeten verpakking, kan bij de afdeling inkoop op de besteladvieslijsten verschijnen. Ook hierbij wordt rekening gehouden met de bij de grondstoffen aangegeven minimum voorraad, maximum voorraad, verpakking bij de leverancier, minimale bestelhoeveelheid etc. Er kan ook een keuze gemaakt worden uit vele leveranciers, met per leverancier de kwaliteit, verpakking, inkoopprijs en levertijd en bijkomende kosten in beeld.
De inkoper kan met King zo een goede afweging maken; bestel ik de kussenvulling in kwaliteit 9 voordelig in China, per container met 8 weken levertijd of neem ik de Italiaanse leverancier met kwaliteit 7 per duurdere bigbag met 1 week levertijd?

Op deze manier kan King ervoor zorgen dat er nooit misgegrepen wordt op grondstoffen of verpakkingen en dat de productieleider direct inzicht heeft in verkooporders die hij of zij moet produceren.
Alles voor een soepel lopend en integraal proces.

Met onze KING WMS barcode-scanners kunt u ook de logistieke stroom rondom de productie optimaliseren.
Zo kunt u bijvoorbeeld magazijnontvangsten van grondstoffen controleren en binnenboeken, verkooporders van kant en klare producten picken en niet te vergeten grondstoffen verplaatsen van bulk naar grijplocaties of vanuit het grondstoffenmagazijn naar een transferzone die als productiemagazijn gebruikt wordt. Het voordeel van dergelijke verplaatsingen is dat u continu in beeld heeft waar goederen zich bevinden. Hierdoor wordt het proces minder afhankelijk van de aanwezigheid van specifieke personen en wordt het productieproces dus minder afhankelijk van vakanties, ziekte, sportongevallen en verdwijnen van know-how door werknemers die naar een ander bedrijf vertrekken.

"Wij hoeven dat niet vast te leggen want Henk weet altijd  waar dat neergezet is"


Dit zijn gevaarlijke aannames die op een goed moment tot problemen en hoge kosten kunnen leiden. Hoe fijn het ook is als medewerkers goed ingevoerd zijn in het proces, het bedrijf mag nooit geheel afhankelijk worden van specifieke personen. Met KING WMS en een gedegen locatiesysteem kunt u dit probleem tackelen voordat het zich voordoet. 

Localiseren en verplaatsen grondstoffen

Gecertificeerd KING Specialist en Trainingcenter

Alle op deze site opgenomen afbeeldingen, logo's en beeldmerken zijn ter illustriatie of voorbeeld en blijven 100% eigendom van de rechtmatige eigenaar